6 jednostavnih načina koji će Vam pomoći da svoj automobil pripremite za ljeto

6 jednostavnih načina koji će Vam pomoći da svoj automobil pripremite za ljeto

Ljeto je stiglo, a s njim i ljetne vrućine. Kako pripremamo sebe za predstojeći period, na isti način potrebno je dobro pripremiti i limenog ljubimca. Ljetna vrućina, naime, dosta utječe na vozilo, stoga ga je potrebno dobro zaštiti od nje vodeći pritom računa i o nekim drugim stvarima koje vožnju čine ugodnijom. O čemu sve treba voditi računa kako bi odlazak na godišnji odmor proteko opušteno i bez poteškoća?

Pripremite svoje vozila za ljeto uz Q-Service akcijsku ponudu!

 

            Provjera sustava klimatizacije

            Prva stvar koja Vam je potrebna ljeti u automobilu jest sustav za klimatizaciju. Uz pretpostaku da u dosadašnjem zimskom i proljetnom periodu najvjerojatnije nije bio često u upotrebi provjerite da li u putničku kabinu upuhuje hladan zrak. Obratite pozornost in a čudne zvukove ili miris. Ukoliko primjetite bilo što od gore navedenog, sustav klimatizacije potrebno je servisirati t.j. po potrebi očistiti, provjeriti mjesto evntualnog istjecanja rashladnog plina ili eventualno dopuniti ga plinom. U tom slučaju slobodno se obratite Quality Service servisnoj mreži.

            Spriječite pregrijavanje motora vozila

            Motor vozila se tijekom ljetnog perioda najčešće pregrijava. Od pregrijavanja, štiti ga sustav hlađenja motora koji služi da motor tijekom rada (vožnje) zadržava konstantnu radnu temperaturu od otprilike 930C. To je temperatura na kojoj gorivo najbolje izgara tijekom radnog ciklusa, oslobađajući prtiom najmanje štetnih ispušnih plinova u okoliš, a motorno ulje radi optimalne viskoznosti omogućava lakše kretanje samih dijelova motora i smanjuje njihovo habanje. Zbog velike opasnosti od pregrijavanja motora za vrućih dana sustav hlađenja zahtijeva posebnu pažnju. Vrlo je važno redovito provjeravati nivo rashladne tekućine ( Važno!!! Ne odvrćite čep hladnjaka motora dok je motor vruć! ). U Quality Service mreži stručno možemo provjeriti nivo rashaldne tekućine u Vašem vozilu.

             Provjera  nivoa motornog ulja

            U ljeti je bitna redovita provjera nivoa motornog ulja jer ste u prosjeku više na cesti. Ulje je potrebno zamijeniti prema preporučenim intervalima proizvođača vozila danim u uputama za održavanje vozila. Nemojte zaboraviti barem jednom mjesečno provjeriti nivo ulja u motoru te ga po potrebi doliti vodeći računa o ispravnoj gradaciji. U Quality Service mreži možete ovo obaviti bez ikakvih poteškoća uz najkvalitetniju uslugu.

            Vodite računa o akumulatoru

            U pravilu, akumulator uvijek zataji u najnezgodnijem trenutku, a na ljetnom odmoru najzadnje što Vam treba jesu dodatni troškovi vuče vozila ili skupljih popravaka. Otkazivanje akumulatora vrlo je lako moguće prevenirati. Simptomi slabijeg rada akumulatora su otežano pokretanje motora vozila, upaljena lampica “Check engine”, niska razina elektrolita (tekućine) u akimulatoru, napuhnuti akumulator i puštanje elektrolita. Ukoliko opazite bio što od ovoga odmah se obratite u Vama najbliži Quality Service servisni centar.

            Dobro je provjeriti cjelokupno vozilo

            Preventiva naravno, ne završava sa ovim. To su još  kočnice, pogonski sklop, gume i još štošta. Ukoliko želite bezbrižno krenuti na zasluženi ljetni odmor najbolje je da provjerite sve.

            Pravovremeno se pobrinite za preventivu

            U svakom od Quality Service servisnih centara stručno i kvalitetno možemo obaviti ljetni preventivni pregled vozila za Vas, bez stresa vodeći pritom računa o najboljoj kvaliteti za Vaše vozilo.