Održana je druga utrka prvenstva u driftu

Održana je druga utrka prvenstva u driftu

Clemensu druga runda

Austrijski as odnio je pobjedu. Domaći trojac ima priliku za revanš za dva tjedna

Druga utrka domaćeg prvenstva u driftu konačno je održana. Nakon odgode u Osijeku drifteri su prebacili utrku na Mičevec te ju potom morali još dva puta morali pomicati zbog loših vremenskih prognoza. Razlog je prije svega bila publika. Kišni dan na Mičevcu drifterima bi najbolje legao jer ne bi trebali toliko mijenjati gume, no bez publike ovaj sport jednostavno nema smisla. Oryx Centar za sigurnu vožnju i ovog je puta ugostio priličan broj publike, a drifterima su se pridružili i tuneri s izloženim besprijekornim primjercima automobila koji su se natjecali na styleu. Tu su bili i uvijek vjerni RC drifteri s modelima na daljinsko upravljanje, pa je tako automobilistički vikend bio zaokružen.

IC ExPress Inter Cars

Nedjelja 28. rujna osvanula je maglovita, ali uz vedro nebo pod kojim se okupilo čak 34 što domaća što strana driftera. Uz već poznate goste iz Slovenije ovog puta su se pridružili i austrijski vozači. Podsjetimo, na prvoj utrci prvenstva pobjedu je odnio Marko Brkljačić. Zrnčević je bio drugi a Pirić treći. Drugom utrkom trebali su potvrditi svoju nadmoć.

Kvalifikacije su već na početku pokazale da strani vozači nisu došli nespremni. Miha Šuštaršić iz Slovenije uzeo je prvo mjesto, dok se austrijski Clemens Kauderer smjestio na drugo ispred Miroslava Zrnčevića. Top 16 vožnje dale su naslutiti da publika neće biti razočarana. Domaći je trojac naletio na tvrde orahe. Miroslav Mrgud Zrnčević u Nissan Skylineu uspio je proći Juru Poljaka u borbi za Top 8, ali se u borbi za polufinale spotaknuo na iznimno dobro raspoloženog Žana Goloba. Toliko dobro raspoloženog da je deklasirao i Marka Brkljačića u borbi za treće mjesto. Piriću je pak presudio Brkljačić u borbi za Top 4. Finalnu riječ vodili su Clemens Kauderer i Miha Šuštaršić koji su nakon iznimno izjednačene borbe još jednom pokazali da za sam vrh igraju doslovno milimetri. Kauderer je pobijedio Mihu za zaista malu razliku i time uzeo drugu rundu otvorenog prvenstva Hrvatske.

IC ExPress Inter Cars

Preostala je još jedna tekma koja će se, ako to vrijeme dozvoli, održati 12. listopada na Mičevcu. U završnicu sezone Brkljačić ide kao još uvijek vodeći, sa 16 bodova ispred Kauderera. Zrnčević je izjednačen s Berdajsom na trećem mjestu ispred Pirića, Šuštaršića i Goloba. Šanse za prvenstvo ima čak deset vozača. Prvak će se opet okruniti u kući hrvatskog drifta, na Oryx Centru Sigurne vožnje.