Edukacije i školovanja za majstore i „buduće“ majstore

Edukacije i školovanja za majstore i „buduće“ majstore

Završetkom zimskih praznika, odnosno početkom tekuće godine za servise i servisne partnere u QS mreži pokrenut je novi ciklus edukacija i školovanja.

U suradnji s partnerom Bosch Hrvatska pokrenut je ciklus dopunjenih, ali i novih edukacija vezanih za servisno održavanje vozila. Uz već poznate edukacije koje su dopunjene novim unapređenjima u tehnološkom smislu, tako i niz potpuno novih edukacija pod nazivom Pass thru dijagnoza za proizvođače vozila, Mercedes Benz, BMW, Peugeot/Citroen, Ford, Renault, Toyota i VAG grupa. Dakako ovdje se radi o naprednoj dijagnostici na navedenim markama vozila, koja će u bliskoj budućnosti biti sve zastupljenija.

Da ne bi zaboravili i mlade buduće majstore, u srednjoj obrtničkoj školi Koprivnica, kao i za Srednju školu Čazma za usmjerenje automehaničar smo organizirali edukaciju na temu kočnica i kočionih sistema. U Čazmi ovom predavanju pridružili su se i prometni tehničari cestovnog prometa. Edukacija je obuhvatila kočione sisteme proizvođača ATE od osnutka, odnosno prvog patenata danas poznatih kočnica s diskom koji datira još iz davne 1935. godine, pa do današnjih dana.

Predavač g. Ivan Jurčević je učenike i prisutne profesore proveo kroz predavanje od samih početaka do danas najsuvremenijih korištenih sistema kočenja, autonomnosti vozila, pomoćnih sustava na vozilu pasivne i aktivne sigurnosti, koji su neminovno integrirani u centralnu jedinicu kočionog sistema.

Isto tako učenicima je pokazana i komunikacija centralnih jedinica unutar vozila, brzina izmjena informacija, kao i najčešće pogreške koje se dešavaju na kočionim sistemima.

Na obostrano zadovoljstvo dogovorena je i daljnja suradnja na educiranju mladih budućih mehaničara i mehatroničara, kako bi što spremniji mogli aktivno sudjelovati na praktičnoj nastavi u QS servisnim centrima i ostalim servisima za vrijeme školovanja, a po završetku istog postati ravnopravni dio servisnih timova.